Veel gestelde vragen

Welke maat draagdoek is geschikt voor mij?
Maat 4: 3.7 m
Maat 6: 4.6 m
Maat 7: 5.2 m

Maat 4:
Een maat 4 is perfect voor knooptechnieken waarbij je minder stof nodig hebt en dus kiest voor een kortere draagdoek. Bijvoorbeeld een rucksack carry of een kangaroo carry. Je kunt met een maat 4 draagdoek rugdragen, heupdragen en torsodragen, maar buikdragen kan ook prima als je de doek afknoopt op de buik (onder het kontje van je kindje).

Maat 6:
De maat 6 is de standaard maat van de geweven draagdoeken. Je kunt er in principe alle knooptechnieken mee maken. Denk aan de front wrap cross carry (de meest gebruikte buikdraagtechniek) en een double hammock (rugdragen). Vanaf kleding maat 44/46 adviseren wij een maat 7 draagdoek.

Maat 7:
Vanaf kleding maat 44/46 adviseren wij een maat 7 draagdoek. Je kunt ook kiezen voor een maat 7 als je het mooi vindt om lange ‘staarten’ over te houden na het knopen of als je graag bij een front wrap cross carry voor wilt afknopen.

Maatvoering rekbare draagdoeken
De rekbare draagdoeken zijn allemaal 5,5 meter lang en one-size fits all. Als je een normaal tot groot postuur hebt knoop je de doek op je rug af en als je een kleiner postuur hebt haal je de doekbanen weer terug naar voren en knoop je voor af.

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kindje dragen in een draagdoek?
Je kunt je kindje direct vanaf de geboorte gaan dragen in een draagdoek. Huid op huid contact is super belangrijk en fijn voor je kindje.

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kindje dragen in een ergonomische draagzak?
Je kunt je kindje direct vanaf de geboorte gaan dragen in een ergonomische draagzak, mits je de juiste drager kiest. Bijna alle ergonomische draagzakken die wij verkopen kun je direct vanaf de geboorte gebruiken, behalve de Tula Toddler. Dit is een echte peuterdraagzak en niet geschikt voor newborns of baby’s.

Moet ik mijn draagdoek wassen voor gebruik?
Ja, wij raden aan je draagdoek eerst te wassen voor gebruik. De meeste draagdoeken worden na het wassen lekker soepel, waardoor je er makkelijker mee kunt knopen.

Hoe was ik mijn draagdoek?
Machine-wasbaar:
Was je draagdoek op 30 graden Celsius met een voorzichtig programma. Gebruik een klein beetje wasmiddel, géén wasverzachters. Droog je draagdoek plat of aan een droogmolen of droogrek door hem in golfjes op te hangen. Na het drogen kun je de draagdoek voorzichtig strijken.

Handwas:
Was je draagdoek in handwarm water met een klein beetje wasmiddel. Spoel de draagdoek in schoon handwarm water uit. Wring de draagdoek niet uit. Vouw je draagdoek in een grote handdoek en knijp/druk het water eruit. Droog de draagdoek plat of hang de draagdoek aan een droogmolen of droogrek door hem in golfjes op te hangen. Na het drogen kun je de draagdoek voorzichtig strijken.

Hoe was ik mijn ergonomische draagzak?
Was je draagzak het liefst zo min mogelijk en alleen als het echt nodig is. De Storchenwiege carrier en de Babylonia BB-tai kun je op 30 graden Celsius  in de wasmachine wassen. Probeer bij de voorgevormde draagzakken, zoals de Tula en de Babylonia Flexia eerst de vlek voorzichtig met een schone vochtige doek schoon te deppen. Lukt dit niet, dan kun je de draagzak voorzichtig met handwarm water en een kleine beetje wasmiddel wassen.

Hoe krijg ik mijn draagdoek zachter?
Bijna al onze merken zijn al heel lekker zacht vanuit de verpakking. Wil je de draagdoek nog zachter maken, was en strijk de draagdoek dan voor het eerste gebruik. Sommige draagdoeken mogen even op koude temperatuur in de droger (controleer dit op het label). Of ga ’s avonds lekker op de draagdoek zitten als je bijvoorbeeld tv aan het kijken bent. Door veel te knopen en je kindje te dragen zal de doek snel ‘ingedragen’ en lekker zacht worden.

Wat trek ik mijn kindje aan tijdens het dragen?
Je draagdoek of draagzak telt als één extra laagje stof.

Wij kunnen je het volgende advies geven;

Temperatuur rond het vriespunt: Wat is het fris weer! Naast de normale kleertjes trek je een warm jasje, een extra broekje en schoentjes/slofjes voor aan de voeten. Een lekker warm ‘berenpakje’ is ook ideaal. Denk er wel om dat je kiest voor een ruim pakje dat zeker een maat te groot is. Tijdens het dragen trekt de stof bij de beentjes namelijk wat omhoog en je wilt niet dat de voetjes krom in het pakje zitten. Je kunt ook kiezen voor een pakje zonder aaneengesloten voetjes. Vergeet niet een lekker warm mutsje op te doen.

Temperatuur tussen de 5 en 10 graden: Trek je kindje naast de normale kleertjes een dik vestje aan, warme slofjes en een mutsje op.

Temperatuur tussen de 10 en 15 graden: De normale kleertjes plus een vestje, extra sokjes of slofjes en een dun mutsje volstaan prima.

Temperatuur tussen de 15 en 20 graden: Wat een fijn weertje! Een dun vestje, slofjes of extra sokjes is voldoende. Draag je een newborn dan gebruik je altijd een mutsje, maar grotere kindjes kunnen met deze temperaturen zonder mutsje gedragen worden.

Temperatuur tussen de 20 en 25 graden: Je draagt je kindje in de normale kleding. Schijnt het zonnetje, zet dan een zonnehoedje of pet bij je kindje op.

Temperatuur boven de 25 graden: Is het erg heet en benauwd weer, draag dan je kindje alleen in de avonden. Ga je toch overdag dragen? Doe je kindje dan alleen een rompertje aan met een zonnehoedje. Haal je kindje bij langere wandelingen regelmatig uit de draagdoek. Voorkom verbranden dus gebruik zonnebrand, denk er wel om dat zonnebrand vlekken kan geven op de drager. Draag je met een draagdoek, gebruik dan een enkel laags knoop.

 Dit zijn adviezen! Vaak voel je als ouder heel goed aan wat goed is voor je kindje. Ga dan ook uit van jouw ouderinstinct!!

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?
Op het door jou opgegeven e-mailadres ontvang je de track & trace code van PostNL. Daarmee kun je de bestelling volgen.