Gepost op

Stretchy wrap, tricot-slen of rekbare draagdoek?

babylonia tricot-slen draagdoek

Stretchy wrap, tricot-slen of rekbare draagdoek? Het komt allemaal op hetzelfde neer; een draagdoek gemaakt van rekbare tricot stof om je kindje in te dragen. Voor het gemak noem ik het vanaf nu een rekbare draagdoek, omdat dit toch wel de meest gebruikte naam is voor deze soort draagdoeken.

Ben je op zoek naar een draagdoek en hou je van knuffelzachte materialen, dan is een rekbare draagdoek wellicht iets voor jou. De stretchy stof van deze draagdoeken vormt zich makkelijk om jou en je kindje heen en daarom ervaren ouders deze draagdoeken als zeer comfortabel.

stretchy-wrap-tricot-slen-rekbare-draagdoek

Knopen is een makkie met een rekbare draagdoek!
Vind je het knopen van een draagdoek best wel een beetje spannend? Dan is een rekbare draagdoek een uitkomst, want je knoopt deze draagdoek namelijk helemaal voor en je kindje plaats je pas daarna in de draagdoek. Je hoeft je kindje dus niet vast te houden tijdens het knopen. Super handig als je ergens naar toe wilt met de auto. Je knoopt de draagdoek vooraf om en op de plaats van bestemming hoef je alleen je kindje uit de Maxicosi te halen om in de draagdoek te plaatsen en je bent klaar om te wandelen.

One size fits all
Je hoeft niet te beslissen welke maat draagdoek je nodig hebt, want rekbare draagdoeken zijn one size fits all en dan bedoel ik ook echt ‘all’ . Met een stoflengte van meer dan 5 meter kan iedereen knopen met een rekbare draagdoek. Heb je een kleine kledingmaat, weest gerust! Jij knoopt dan de draagdoek gewoon voor af. Zo heb je geen last van de extra stof en het staat ook nog eens heel mooi.

Youtube-tutorial
Op Youtube vind je enorm veel knooptutorials; filmpjes waarin (meestal) moeders laten zien hoe je een draagdoek knoopt. Let er op dat je een rekbare draagdoek op één juiste manier knoopt en dat is de standaard rekbare knooptechniek, die in de gebruikershandleiding staat. Rugdragen is niet mogelijk met een rekbare draagdoek!

Tweedehands draagdoek?
Overweeg je een rekbare draagdoek tweedehands aan te schaffen, dan raad ik je dit echt af. Voor een goede ondersteuning van je kindje is de stretch in een rekbare draagdoek enorm belangrijk.
Bij een tweedehands draagdoek weet je niet hoe de vorige eigenaar de draagdoek heeft gebruikt en vooral hoe de draagdoek is gewassen. Was je de draagdoek niet volgens de voorschriften dan kan de stretch verdwijnen.

Mijn favoriet
Ik heb inmiddels al veel merken mogen proberen en toch blijven de Babylonia Tricot-slen’s mijn favoriet. Babylonia maakt namelijk rekbare draagdoeken voor een hele fijne prijs, zonder in te leveren op de kwaliteit. De draagdoeken zijn Fairtrade en worden gemaakt van 100% biologisch katoen. De neutrale kleuren zijn prachtig en passen bij iedere outfit in je kledingkast.

 

Wil je ons assortiment rekbare draagdoeken bekijken? Klik dan hier.

stretchy-wrap-tricot-slen-rekbare-draagdoek